medvetenhetconsciousness.blogg.se

Medvetenhet är att ha kunskap och insikt om vem man är, vad man upplever, vad man tänker på och vad någonting innebär eller betyder.

Cirkeln på Östersjöns botten

Publicerad 2013-07-24 19:43:00 i Allmänt,

 
 
Cirkeln på Östersjöns botten, även Östersjömysteriet, åsyftar ett rundformat föremål på Östersjöns botten, upptäckt av vrakletaren Peter Lindberg från arbetsgruppen Ocean X Team. Den 19:e juni 2011 tog gruppen en sonarbild föreställande föremålet. Bilden fick stor spridning i både svensk och utländsk media, där fyndet också fick smeknamnet ufot i Östersjön, mycket på grund av sin formmässiga likhet med rymdskeppet Årtusendefalken från filmen Stjärnornas krig. Ocean X Team har gjort fortsatta expeditioner och publicerat fler bilder. Som förklaring har bland annat föreslagits att föremålet kan vara en naturlig stenformation eller en del av en ubåtsfälla från andra världskriget. Fyndet har också gett upphov till alternativa teorier om att det skulle handla om en farkost från en annan planet.
-
Enligt Ocean X Team ligger föremålet på 85 meters djup och har en diameter på ungefär 60 meter. Det reser sig tre till fyra meter från botten och har en form som liknar en svamp med rundade kanter. I ena riktningen från föremålet finns mönster i botten som liknar släpspår. På ytan har man på en plats hittat en rund, slät utbuktning och på en annan ett mörkt hål. Ovanpå föremålet ligger på en plats en ring av lösa stenar. Dykarna har även vittnat om att delar av föremålet ser ut att ha varit flytande och sedan stelnat.Martin Jakobsson, professor i maringeologi och geofysik vid Stockholms universitet, tycker utifrån bilderna att materialet ser ut som sandsten.
Peter Lindberg är en yrkesdykare vars främsta merit är hittandet av galeasen Jönköping år 1997, samt bärgandet av dess last, 2 400 flaskor champagne från 1907. Lindberg bildade gruppen Ocean X Team tillsammans med entreprenören Dennis Åberg.
-
Den elfte juni 2011 avreste Ocean X Team på en expedition med sammanlagt nio dykare för att leta efter skeppsvrak. Arbetsmetoden var att sicksacka över ett visst område medan en sonar läste av havsbotten. Vid ett tillfälle den 19:e juni fångades ett rundformat föremål på sonarbilden, vilket gjorde besättningen förbryllad. Väl i land visade de bilden för maringeologer, som inte kunde ge någon förklaring. Bilden gjordes allmänt tillgänglig och spreds intensivt i svensk media och utländsk, där bland annat amerikanska CNN gjorde ett reportage om fyndet. Brittiska tabloiden Daily Mail gjorde ett stort uppslag av föremålets likhet med Han Solos rymdskepp Årtusendefalken i filmen Stjärnornas krig och kallade föremålet för ett ufo.
-
The Baltic Sea anomaly is a large 60 meter circular rock-like formation discovered at the bottom of the Baltic Sea by Peter Lindberg, Dennis Asberg and their Swedish-based diving team, "Ocean X Team" on June 19, 2011.
 
http://www.oceanexplorer.se/
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela