medvetenhetconsciousness.blogg.se

Medvetenhet är att ha kunskap och insikt om vem man är, vad man upplever, vad man tänker på och vad någonting innebär eller betyder.

Odödlighet ?

Publicerad 2013-08-18 15:59:00 i Allmänt,

 


8-åriga Gabrielle Williams har kropp som en bebis och väger bara fem kilo.

Det medicinska tillståndet är extremt ovanligt och nu vill forskare undersöka vad som ligger bakom.

– Om vi kan hitta genen och i ung vuxen ålder stänga av utvecklingen, då skapas en stabil och perfekt odödlighet, säger forskaren Richard Walker.
Gabrielle Williams är åtta år, men hon väger bara fem kilo, bär blöjor och hennes föräldrar måste bära henne som en nyfödd.

Enligt hennes mamma, Mary, har inte Gabby förändrats mycket sedan födseln. Hennes hud och hår är fortfarande likt hur det var när hon föddes.

– Hon har blivit lite längre och vi har klätt henne i kläder i storlek 3-6 månader i stället för 0-3 månader, säger hon till ABC News.
Den lilla flickan är inte ensam om att åldras extremt långsamt, även om det är ett extremt ovanligt tillstånd.

I Florida finns en 29-årig man med kropp som en tioåring. I Brasilien en 31-årig kvinna med en tvåårings kropp. Ingen av dem verkar bli ”äldre”.

– Hos viss personer händer något och utvecklingsprocessen störs. Förändringstakten i kroppen saktas ned och och blir knappt märkbar, säger Richard Walker, forskare och läkare.
Vill hitta ”stoppknapp”

Gemensamt för personerna som inte åldras är att de lider av andra åkommor. Bland dem förekommer dövhet och oförmåga att gå, äta och tala.

På Alla Barns sjukhus i Saint Petersburg, Florida, arbetar Richard Walker med att studera åldringsprocessen hos personer som inte verkar åldras.

Han är intresserad av att hitta en ”stoppknapp” för åldringsprocessen.

– Vad som händer är att vi blir vuxna vid 20, men kroppens förändringsprocess fortsätter.
Kan hysa botemedel

Richard Walker hoppas nu kunna isolera generna som ligger bakom det han kallar för ”utvecklings-tröghet”.

– Om vi kan hitta genen och i ung vuxen ålder stänga av utvecklingen, då skapas en stabil och perfekt odödlighet, Richard Walker.

Man skulle fortfarande kunna dö av sjukdomar och skador, men slippa åldrandet, menar han.

Gabrielles föräldrar tvekade först att delta i Walkers studier, då de är troende katoliker och menar att det finns mening med att åldras och dö. De övertygades dock av Walker, som menar att fokuset för hans forskning är att kämpa mot sjukdomar kopplade till ålderns höst.

– Om det inom Gabrielle finns något som kan hjälpa till att hitta ett botemedel mot Alzheimer så vill vi gärna vara med i detta, säger Mary Williams.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17314027.ab
http://abcnews.go.com/Health/girl-ages-unravel-secret-eternal-youth/story?id=19974247
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela