medvetenhetconsciousness.blogg.se

Medvetenhet är att ha kunskap och insikt om vem man är, vad man upplever, vad man tänker på och vad någonting innebär eller betyder.

New World Order

Publicerad 2013-07-06 18:29:00 i Allmänt,

Den nya världsordningen (New World Order) är ett begrepp med olika betydelser. Dels används begreppet av politiker för att beskriva ett framtida samhälle, dels används det i vissa konspirationsteorier för idén att ett hemligt sällskap planerar global dominans genom en världsregering. Denna regering skulle göra sig av med dagens stater och skapa en världsdiktatur.
-
En del tror att den nya världsordningen inleddes på 1900-talet med Cecil Rhodes, som öppet förespråkade en federation mellan det Brittiska riket och USA i en federal världsregering (med engelska som det officiella språket). Idén skulle leda till världsfred. Lionel Curtis trodde också på denna idé och han skapade gruppen Rhodes-Milner Table Groups år 1909, som i sin tur skapade den brittiskt-baserade gruppen Royal Institute for International Affairs 1919 och det amerikanska Council on Foreign Relations 1920. Konceptet utvecklades med Edward M. House, som stod nära president Woodrow Wilson, under skapandet av Nationernas Förbund efter första världskriget. Författaren H. G. Wells, som skrev många politiska essäer och influerade internationell politik, förespråkade också en världsstat men skrev i sin bok "The New World Order" att "Countless people will hate the new world order and will die protesting against it."
-
Hur den nya världsordningen blir till verklighet

Det finns olika alternativ till hur den nya världsordningen blir till:

I framtiden kommer USA:s demokrati att störtas genom en militärkupp, med trolig inblandning av FN och amerikanska soldater. Denna "koalition" ska i sin tur invadera de resterande länderna. Före millennieskiftet trodde man att datorbuggen Y2K skulle sätta igång formationen.

En annan teori är att världsregeringen kommer krypande, i form av FN, amerikansk imperialism, Europeiska unionen, Afrikanska unionen och så vidare.

Enligt vissa kommer den efter ett tredje världskrig, för att förhindra ytterligare krig.

Den tredje teorin är att USA blir övertaget av FN, som egentligen styrs av internationella grupper (referens till Faktion Ett). Efter att trupperna tagit över landet kommer olika koncentrationsläger att skapas där "patrioter" och andra demonstranter placeras och hjärntvättas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela